Mijn verlosser leeft!

Leave a comment Standard

Mijn verlosser leeft!

Opfrisser met de 7 w’s
Ik weet: mijn redder leeft, en hij zal ten slotte hier op aarde ingrijpen. Hoezeer mijn huid ook is geschonden, toch zal ik in dit lichaam God aanschouwen. Ik zal hem aanschouwen, ik zal hem met eigen ogen zien, ik, geen ander, heel mijn binnenste smacht van verlangen.Job 19:25-27
Wie? De Redder, de Losser, de Verlosser, Hij die vrijkoopt,

Wat? Leeft! Wij dienen geen dode God, of beelden van hout of steen, maar een levende God. Een God die wat doet, reageert en handelt.

Waar? Hier op aarde, Hij laat van zich horen en wil zich laten zien. Dat getuigt Job ook hier. Hij zal Hem aanschouwen, Hij verlangt er naar.

Waarom? Hij is ten einde raad, alles kwijtgeraakt en, als of dat niet erg genoeg is, heeft hij vrienden die hem oordelen. Maar Hij vertrouwt, ondanks alles, toch op God.

Wanneer? Als er niets meer overblijft van onze aardse zekerheden, als we oog in oog met de dood staan, is Hij de enig die ons houvast kan geven,

Waarvoor? Omdat Hij leeft en ik actie komt. De term vrijkoper, verwijst heen naar de Messias, de Here Jezus, die de dood overwon en onze zonde droeg aan het kruis en uitriep: Het is volbracht, Het is betaald. We zijn door Hem gekocht en betaald. Zijn eigendom.

Waartoe? Zodat wij niet meer het eigendom van de satan zijn en onder zijn heerschappij hoeven leven. Wij zijn van Hem, als we in Hem geloven. Satan heeft geen recht meer op ons en moet gewoon opzouten! Daarom bracht God ook herstel bij Job en ontving bij het dubbele terug.

Gebed: Ja, Vader, wat geweldig dat U een levende God bent en niet een stuk steen, ijzer, koper of Brond. Wat super dat U ons hoort als wij bidden en met ons wil communiceren. Wij dienen een levende God en dat kunnen we iedere dag merken. Mijn verlosser leeft!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.