Een voor allen

Leave a comment Standard

Een voor allen.

Opfrisser met de 7 w’s
Kortom, zoals de overtreding van één enkel mens ertoe heeft geleid dat allen werden veroordeeld, zo zal de rechtvaardigheid van één enkel mens ertoe leiden dat allen worden vrijgesproken en daardoor zullen leven.Romeinen 5:18
Wie? Een enkel mens, in dit geval eerst Adam en later de Here Jezus

Wat? Adam zorgde voor onze veroordeling, maar de Here Jezus voor onze vrijspraak

Waar? In het paradijs en op Golgotha

Waarom? Adam is onze stamvader en stortte dus zijn hele nageslacht in de gevolgen van de zonde, maar Jezus is de Zoon van God en kocht ons vrij

Wanneer? Het eerste geldt voor ieder mens, het tweede geldt alleen het aanbod voor, het treedt pas in werking als we tot geloof komen. Maar ieder mens kan in principe worden gered.

Waarvoor? De Here God wil niet dat er iemand verloren gaat, niemand. Voor iedereen is er redding mogelijk. Het offer van Jezus is groot genoeg.

Waartoe? Om weer in harmonie met God te komen, rust in je leven te ontvangen, je geliefd te weten èn er op uit te gaan, want er gaan er nog teveel verloren. Laten we uit onze comfortzone komen en ten strijde trekken. We hebben een wereld te winnen. Alles is klaar. Kom op, een voor allen, allen voor een.

Gebed: Ja, Heer, ik wil een strijder voor U zijn, ik wil uw evangelie prediken en mensen tot U brengen. Het is de passie van mijn hart en U heeft alles klaar liggen, het is beschikbaar.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.