Tot de tanden toe

Leave a comment Standard

Tot de tanden toe

Opfrisser met de 7 w’s
Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden.Efeziers 6:13
Wie? Dit heeft betrekking op iedere christen.

Wat? Moet direct, die werkwoordsvorm wordt gebruikt, de wapens opnemen.

Waar? Het zijn geestelijke wapens, in een geestelijke strijd, in de hemelse gewesten, de hemelsferen

Waarom? Omdat wij strijden, niet tegen vlees en bloed, maar tegen de hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen (vers12)

Wanneer? Die strijd verslapt niet, die is er constant. Als christen zit je niet op een cruise schip, maar op een oorlogsschip. Welkom aan boord. En het is geen onderzeeër, en we zijn geen undercover agenten. de strijd wordt openlijk gestreden.

Waarvoor? De strijd vindt veelal plaats in ons denken. Dat is het slagveld, daarom zit er ook een helm bij de wapenrusting. Het doel is om ons af te houden van een intieme relatie met God en om vruchtbare christenen te zijn. Op allerlei manieren probeert de vijand dat te bereiken. Soms zelfs via geliefden, familie of vrienden.

Waartoe? Maar we moeten onder ogen zien, dat we niet vechten tegen vlees en bloed, dat onze wapens geestelijk zijn (2 Kor. 10:4) en dat we aan de winnende hand zijn, want de Heer gaat voor ons uit. Daarom nooit overmoedig worden of de vijand onderschatten, maar scherp en alert zijn en niet verslappen.

Gebed: Er woedt een strijd om ons heen, Heer, waar we vaak geen weet van hebben, of beseffen hoe ernstig die is. Maar U heeft ons een wapenrusting gegeven, die er niet om liegt en wapens die krachtig zijn tot het slechten van bolwerken. Wij zijn tot de tanden toe bewapend. Leer ons er mee om te gaan en de goede strijd te vechten.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en binnenkort in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.