Huilebalk

Leave a comment Standard

Huilebalk.

Opfrisser met de 7 w’s
Weg van mij, allen die kwaad doen! De HEER hoort hoe luid ik ween, de HEER hoort mijn roep om erbarmen, de HEER neemt mijn smeekbede aan.Psalmen 6:9-10

Wie? David, toen hij in nood zat en zijn vijanden hem het leven zuur maakten.

Wat? Roept tegen die vijanden, dat ze hem met rust moeten laten, omdat de Heer recht gaat doen.

Waar? In die bepaalde situatie

Waarom? Omdat de Heer, JHWH, de God die er is, hem luid hoort wenen, hem hoort roepen om erbarmen en hoort smeken.

Wanneer? Wanneer wij het echt niet meer zien zitten, kan ons gebed soms stamelend zijn, maar het luid uitroepen naar God, wordt in de bijbel al vaker beloond, (Jer.33:3)

Waarvoor? De dichter is er van overtuigd dat God gaat horen en verhoren. En ook dat is iets wat al bijdraagt tot die verhoring. Onwankelbaar is zijn vertrouwen op de Here.

Waartoe? Wanneer wij in zo’n nood zijn, maakt niet uit wat het is, kan onze cultuur wel eens een blokkade zijn, waardoor ons gebed niet door komt bij God. De dichter weent hier luid, roept en smeekt, kortom, maakt nogal wat kabaal. Dat kan ook gewoon in je binnenkamer of lekker als je alleen bent in het bos en mag zeker geen uiting worden, zodat anderen zien, hoe jij het doet. Maar laat het Hem in ieder geval weten. Horen doet Hij in ieder geval, ongeacht het volume, maar Hij wil zien hoe wij naar de verhoring verlangen!

Gebed: u hoor elk gebed, Heer en U weet zelfs al wat wij zullen bidden. Toch wilt U weten in hoeverre wij in die nood zitten,dat wij huilen, roepen en smeken. Wat het ooms, U bent erbij en U wilt ingrijpen, want U bent Papa en U houdt van ons.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en binnenkort in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.