Sleutels kwijt

Leave a comment Standard

Sleutels kwijt

Opfrisser met de 7 w’s

Hij legde zijn rechterhand op me en zei: ‘Wees niet bang. Ik ben de eerste en de laatste. Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk.’Openbaring 1:17-18

Wie? De Here Jezus Christus, de eerste en de laatste.

Wat? Heeft de sleutels van de dood en het dodenrijk

Waar? In de hemel, de plaats waar Hij nu is, waar Hij zit aan de rechterhand van Zijn Vader.

Waarom? Omdat Hij dood geweest is en levend is geworden. Hij heeft de dood overwonnen en de sleutels, dat is de macht, over leven en dood van de satan afgenomen.

Wanneer? In de drie dagen dat Hij in het graf was en in het dodenrijk. Daar heeft Hij satan onttroont, die is dus nu zijn sleutels kwijt! En hij hoeft ook niet te zoeken waar ze zijn, dat weet Hij drommels goed.

Waarvoor? We moeten nooit vergeten dat het weekend waarin Jezus stierf en opstanding de meest geschiedenis veranderende gebeurtenis aller tijden is. Op dat moment werd de schuld, die mens en wereld had vereffend door Jezus plaatsvervangend sterven, werd de macht van satan gebroken en is de dood geen eindstation meer, maar doorgangsstation geworden.

Waartoe? Ieder die in de Here Jezus gelooft, Zijn Naam aanroept, wordt gered en is onder het oordeel vandaan. Dat is toch zo geweldig. We hoeven nooit meer bang te zijn voor de dood, want ook vandaag legt Jezus Zijn rechterhand op je en laat Hij je de sleutels zien. Hij is overwinnaar!

Gebed: We zouden meer iedere dag uit die overwinning moeten leven, Here Jezus, want U bent de kampioen, de overwinnaar. En wij mogen die opstandingskracht ervaren door Uw Geest, dat is toch geweldig, daar word je weer van opgefrist en kan je de dag weer mee door!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en binnenkort in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.