Geestelijk beperkt

Leave a comment Standard

Geestelijk beperkt.

Opfrisser met de 7 w’s
Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen.1 Korintiers 13:10
Wie? Wat beperkt is, daarmee bedoelt Paulus, de gaven van Geest, ze zijn nog onvolkomen .

Wat? Zullen verdwijnen, ophouden te functioneren, niet meer nodig zijn.

Waar? Hier op aarde.

Waarom? Omdat het volmaakte er dan zal zijn, er is dan iets wat nog beter is.

Wanneer? Als de Here Jezus verschijnt en wij Hem zullen zien van aangezicht tot aangezicht (vers12)

Waarvoor? Nu dienen de gaven van de Geest nog tot uitbreiding van Gods koninkrijk en tot opbouw van de gemeente, maar dat zal dan niet meer nodig zijn. We zullen Hem zien zoals Hij is, de gemeente zal dan niet meer uitgebreid worden en alles is volmaakt.

Waartoe? Het beperkte slaat niet zo zeer op de gaven, alsof God iets zou geven wat niet goed is, maar op het functioneren ervan. Sommigen gebruiken deze tekst om de zg. ‘streeptheologie’ te onderbouwen, dat de tijd van de gaven voorbij zou zijn, maar als ik om me heen kijk, kan ik nog niet zien dat het volmaakte al gekomen zou zijn. Ook mag ik zelf ervaren, dat de gaven er nog steeds zijn. Het is met alles zo, als het niet gedaan wordt uit en met liefde, dan is het nutteloos. De vrucht en de gaven van Geest vullen elkaar perfect aan. Laten wij, in alle beperktheid, de gaven van de Geest laten functioneren, met liefde, zodat het koninkrijk gebouwd zal worden. Ga er mee aan de slag!

Gebed: Dank U, heilige Geest, dat U, met al Uw gaven, in mij bent komen wonen en ik elke dag weer mag leren hoe ze functioneren en daarmee Gods koninkrijk gebouwd kan worden. Ik wil niet ondankbaar lijken en ze niet uitpakken, maar er juist mee aan de slag gaan. Wat is geloven toch spannend!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en binnenkort in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.