In wiens dienst?

Leave a comment Standard

In wiens dienst?

Opfrisser met de 7 w’s
Als wij delen in zijn dood, zullen wij ook delen in zijn opstanding. Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer slaven van de zonde zijn. Wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. –Romeinen 6:5-7

Wie? Onder wij mag je jezelf scharen, als je je leven aan de Here Jezus hebt gegeven.

Wat? Dan ben je met Hem gestorven, als je daarna ook nog bent gedoopt (vers 4) ben je ook met Hem opgestaan uit het (water)graf, en ben je in staat om niet langer een slaaf van de zonde te zijn.

Waar? In de geestelijke wereld, iedereen, hemel en hel weet dan tot welke partij je behoort.

Waarom? Wie gestorven is, zondigt niet meer, daarom moeten wij dat ook afleggen, zie de verzen 12 en 13. We hebben dus nog wel de keus.

Wanneer? Wanneer verleiding of verzoeking op onpas komt, kunnen wij met hen in zee gaan, of ze de deur wijzen. Door de heilige Geest,nodige in ons woont, hebben wij die mogelijkheid.

Waarvoor? Dit stukje spreekt echt over levensheiliging, hoe zijn we christen in de praktijk. Merken de mensen om ons heen dat? Geen vrome, saaie, heilige boontjes, maar mensen die strijden tegen de zonde en de begeerte van het vlees en vol zijn van Gods Geest.

Waartoe? Wanneer wij zo proberen te leven, met vallen en opstaan, maar dat ons hart in ieder geval bereid geen slaaf van de zonde meer te zijn, maar slaaf, dienstknecht van Jezus, zullen we laten zien, hoe gaaf het is een kind van de Allerhoogste gezien en Hem, door genade Papa te mogen noemen.

Gebed: Papa, U bent de grootste, de allerhoogste, ik wil, naast Uw kind , ook Uw dienstknecht zijn en geen slaaf meer van de zonde, maar van U. Dank U wel, dat U mij in ‘dienst’ neemt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en binnenkort in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.