Helm op!

Leave a comment Standard

Helm op!

Opfrisser met de 7 w’s
Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden. — Efeziers 6:17

Wie? Wij, iedere christen die weet dat er een geestelijke strijd woedt.

Wat? Zal zich de hele wapenrusting aan moeten doen, maar vandaag gaat het om de helm van de redding en het zwaard van de Geest.

Waar? In de strijd in de hemelsferen, de hemelse gewesten, daar zal de gemeente de veelkleurige wijsheid van God laten zien. (Ef. 3:10)

Waarom? De helm geeft ons de zekerheid dat we gered zijn, maar ook dat het hele pakket voor ons is, ook genezing. De helm beschermt je hoofd, je denken, tegen verkeerde doctrines, maar ook tegen twijfel, depressies e.d. Met het zwaard, het Woord van God, kunnen we, zoals de Here Jezus dat in de woestijn deed, de vijand verslaan.

Wanneer? Wanneer we aangevallen worden in ons denken, zal deze helm ons beschermen en met het Woord, door proclamatie, jagen we de vijand op de vlucht. ben je ziek? Proclameer: Door Zijn striemen ben ik genezen!

Waarvoor? Om ons heen, maar ook over ons, woedt de strijd. Die speelt veelal in ons gedachten leven af. Daarom is gebed (in de Geest) ook, het zevende wapen in die strijd. Te veel christenen hebben geen zekerheid over hun redding en verlossing, terwijl het woord daar zo duidelijk over spreekt. Sommigen zitten al jaren in de kerk, maar weten niet zeker, dat als ze zullen sterven, ,ze naar de hemel gaan. En dat is erg!

Waartoe? Zolang je nog niet weet of je echt gered bent, een kind van God, of hoe je dat dan ook noemen mag, zul je ook niet sterk zijn en onbeschermd op je hoofd in die strijd. Maar dat wil God niet, Hij wil juist dat we daar die bescherming dragen en Zijn Woord zullen gebruiken om ons de zegeningen van het kruis toe te eigenen. Als je geen zekerheid hebt, bid dan het volgende gebed met je hele hart en hardop:

Gebed: Here Jezus, kom in mijn hart, vergeef me mijn zonden, was en reinig me, maak me schoon. ik geloof dat U uit de dood bent opgestaan en dat U Heer bent. nu ben ik zeker van mijn redding op grond van Uw Woord. Dank U, dat U stierf voor mij. Ik ben gered, ik ben opnieuw geboren, ik ben vergeven, ik ben op weg naar de hemel, omdat ik Jezus in mijn hart heb! Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.