Meer dan genoeg

Leave a comment Standard

Meer dan genoeg.

Opfrisser met de 7 w’s
Het lam dat geslacht is, komt alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank. –Openbaring 5:12

Wie? Het Lam dat geslacht is, de Here Jezus Christus

Wat? Komt toe alle macht, rijkdom, wijsheid, kracht, eer, lof en dank, 7 dingen

Waar? Dit wordt geroepen door een groot aantal engelen rondom de troon, de wezens en de oudsten; het waren er oneindig veel, tienduizend maal tienduizenden, duizend maal duizenden, in de hemel.

Waarom? Omdat Hij het waardig is. Het zijn goddelijke eigenschappen, die we ook zien bij God de Vader. Maar ook dingen waarvan Hij graag wil uitdelen aan de gemeente, zijn volgelingen.

Wanneer? De uitroep vindt plaats wanneer het grote boek geopend gaat worden, maar al deze dingen heeft de Here Jezus al aan het kruis verworven

Waarvoor? Als al deze dingen in Zijn bezit zijn, staan ze ons dus ook ter beschikking, omdat we die nodig hebben in ons dagelijks leven en bij het volvoeren van de Grote Opdracht.

Waartoe? De Here zei zelf dat het beter is te geven dan te ontvangen (Hand. 20:25)! Daarom houdt Hij het ook niet voor zichzelf, maar wil ons er rijkelijk mee zegenen. Wat geweldig toch, hè, in deze tijd van recessie?

Gebed: Ja, Here Jezus, ik wil mij voegen in het koor dat uitroept dat alle macht, rijkdom en wijsheid en alle kracht, eer, lof en dank, U toekomt en U wilt er van uitdelen om ook mij vandaag toe te rusten om een discipel van U te zijn, want U heeft meer dan genoeg.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.