God ziet alles

Leave a comment Standard

God ziet alles.

Opfrisser met de 7 w’s
Toch ziet u de pijn en het verdriet, u merkt het op en weegt het in uw hand. Op u vertrouwen weerloze mensen, de wezen, u komt hun te hulp. — Psalmen 10:14

Wie? De Here God, de God die er is.

Wat? Ziet de pijn en het verdriet, merkt het op en weegt het in zIjn hand, Hij komt weerloze mensen en wezen te hulp.

Waar? In ieders situatie. God ziet het, Hij is erbij.

Waarom? Hij ziet onze pijn en verdriet, soms ook onze machteloosheid. Soms kan Hij er niet bij, omdat we Hemzelf niet toelaten.

Wanneer? Hij staat op het punt om in te grijpen en weegt of het ons niet te zwaar wordt. We worden tenslotte niet meer beproefd dan dat we aankunnen, Hij geeft ook de kracht.

Waarvoor? Het feit dat God het ziet kan ons gerust maken. Hij houdt een oogje in het zeil. Dat geeft rust en vrede in iedere situatie. Hij is erbij, dus niet zo dat Hij erbij staat en niets doet.

Waartoe? Hij vraagt van ons vertrouwen, Hem te vertrouwen, dat Hij boven iedere situatie en omstandigheid staat en ingrijpt als het uit de hand dreigt te lopen. Vertrouwen is overgeven, springen van de hoogste tree in de armen van je vader, wetend, zonder twijfel, dat Hij je opvangt. Want Hij let op!

Gebed: In iedere situatie waar we ons ook in bevinden bent U erbij Papa, U kijkt toe of het niet uit de hand loopt en het loopt U nooit uit de hand. Wat een rust geeft dat, U te mogen en te kunnen vertrouwen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.