Opletten geblazen

Leave a comment Standard

Opletten geblazen!

Opfrisser met de 7 w’s
Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk. Alles wat u doet, moet u met liefde doen. — 1 Korintiers 16:13-14

Wie? De lezers van de brief in Korinthe, maar wij net zo goed.

Wat? Moeten waakzaam zijn, in het geloof volharden, sterk en moedig (mannelijk, staat er) zijn en alles met liefde doen.

Waar? In de eerste plaats in de gemeente, maar uiteraard ook daarbuiten, op de plaats waar we zijn gesteld.

Waarom? Waakzaam, om op dwalingen te letten en te ontmaskeren, volhardend in het geloof, zodat we niet ondergesneeuwd worden door de omstandigheden, en sterk en moedig in de geestelijke strijd die om ons heen woedt.

Wanneer? Ieder moment, het woord waakzaam zegt het al, niet versagen, niet verslappen, volhouden.

Waarvoor? Er wordt op ons gelet, de tegenstander probeert ons onderuit te krijgen. Wat hij niet wil, is dat we sterke christenen zijn, die er op uit gaan om de werken te doen die de Here Jezus deed. (Joh.14:12) en zo bouwen te aan het koninkrijk van God.

Waartoe? Daarom is het opletten geblazen en volhouden. Niet opgeven. De eindstreep is in zicht! Je ruikt de finish. En onze drijfveer is altijd weer: de liefde tot de Here God en de naaste, dan gaat het altijd goed.

Gebed: U roept ons op om waakzaam te zijn, te volharden, moedig en sterk, Heer en dat kunnen we ook, doordat Uzelf met Uw Geest in ons woont. De tegenstander ligt op de loer, maar Hij die in ons is, is sterker dan hij die in de wereld is. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.