Angsthaas

Leave a comment Standard

Angsthaas.

Opfrisser met de 7 w’s
De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.
1 Johannes 4:18

Wie? De liefde van God

Wat? Laat geen ruimte voor angst, drijft de angst uit

Waar? In ons hart, in ons leven in onze ziel

Waarom? Angst veronderstelt straf en wij hoeven geen straf meer te ondergaan, àls we in Christus Jezus zijn. (Rom. 8:1) en wij hebben geen geest van angst gekregen, maar een van kracht, liefde en bezonnenheid. (2Tim. 1:7)

Wanneer? We hoeven nooit meer bang te zijn voor de Here God, Hij is onze Vader en Hij houdt van ons. Wanneer wij ons leven aan de Here Jezus gegeven hebben, zijn we vrij van de straf, omdat Hij die gedragen heeft. Wat er nog weliswaar, is de vreze des Heren, maar dat heeft niets met angst te maken. Diep ontzag voor de Allerhoogste is iets anders dan Bangkok Hem zijn.

Waarvoor? Angst is een van de machtigste wapens van de tegenstander. Het verhindert ons om in bezitten nemen wat er voor ons aan het kruis is gebeurd en om een vrijmoedige getuige van de Here Jezus te zijn.

Waartoe? Wanneer we ons door de liefde tot God laten leiden (2Kor. 5:14)gaan we doen wat de Here Jezus van ons vraagt (Marc. 16:15-18) en zien we de wereld om ons heen gaan veranderen. De angst wordt uitgedreven staat er, door de liefde, want het is een geest. Ik wil me laten leiden door de Heilige Geest en door de liefde van God. Jij ook?

Gebed: Dank U, lieve Papa, dat U van mij houdt en ik van U. Ik heb geen angst meer in mij, want Uw liefde heeft mij daarvan bevrijd. Ik kies ervoor om te wandelen in vrijmoedigheid om een effectieve getuige van de Here Jezus te zijn, in woord en daad, gedreven door Uw liefde en in de kracht van de Geest.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.