Eens een dief, altijd…..?

Leave a comment Standard

Eens een dief, altijd…..?

Opfrisser met de 7 w’s
De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen. — Sefanja 3:17

Wie? De HEER, onze God, JHWH Adonai

Wat? Is een held die bevrijdt, vol blijdschap, verheugd over ons, zwijgen in Zijn liefde, in vreugde over ons jubelen

Waar? In ons midden, onder ons, sterker nog, sinds Pinksteren, in ons.

Waarom? Hij is een trouwe God, die doet wat Hij belooft, vanuit Zijn onmeetbare liefde, voor Zijn volk Israël, waar deze profetie in eerste instantie over gaat en voor allen die Hem liefhebben.

Wanneer? Het begint op het moment dat wij ons overgeven aan Hem, dan komt Hij in ons wonen, in ons hart, maar HIj wil ons helemaal, alle kamers wil Hij bewonen, dan komt zijn vreugde in volheid bij en in ons.

Waarvoor? Wanneer wij ons aan Hem overgeven, worden al onze zonden en ongerechtigheden weggewassen door het bloed van de Here Jezus, dan wordt er door God ook nooit meer over gepraat, dan zwijgt Hij in Zijn liefde

Waartoe? Het spreekwoord zegt: eens een dief, altijd een dief. Maar bij God is dat niet zo, zijn liefde voor ons, doet Hem er nooit meer over spreken, het is weg, volkomen verzoend, schoongewassen. Is dat niet geweldig? Dan jubelt de Here over ons, kan jij je dat voorstellen? Niet als je naar je zelf kijkt, maar kijk naar Jezus, en jubel mee, want je bent bevrijd!

Gebed: Wat geweldig , Vader God, dat U er nooit meer op terug komt, alle verkeerde dingen uit het verleden zijn weg, weggespoeld met de stroom van Uw liefde, die bleek uit het bloed van de Here Jezus. Als de duivel ons aanklaagt, mogen we weten en proclameren, dat U er over zwijgt omdat het weg is en dat U over ons jubelt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.
Met dank aan http://www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!
Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.