Papa!

Leave a comment Standard

Papa!

Opfrisser met de 7 w’s
U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’.Romeinen 8:15

Wie? Wij, die geloven in de Here Jezus Christus

Wat? Hebben niet een geest van slavernij ontvangen om bang te zijn,maar de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, door adoptie, door Hem aangenomen als echte kinderen.

Waar? Gods kind ben je overal en je weet, doordat die Geest met onze geest dat getuigt (vers16) twijfel is dus niet nodig!

Waarom? Bij een adoptie krijg je een bewijs, dat je nieuwe ouders hebt, van de rechtbank. De hemelse rechtbank heeft verklaard dat we geen slaven meer zijn van de zonde, maar. Dat onze nieuwe vader, onze Hemelse Vader is, die we ook nog eens Papa mogen noemen. Ik heb zelf een geadopteerde zoon en Hij is mij net zo lief als de anderen, ik beschouw hem als min eigen vlees en bloed!

Wanneer? Toen wij Hem aannamen als onze Heiland en Verlosser en Hij ons accepteerde. ( Joh. 1:12)

Waarvoor? Er hoeft geen angst meer te zijn bij Gods kinderen, je weet toch dat Hij je Vader is? Welke vader laat zijn kind nu in het ongewisse of het nu wel of niet zijn kind is? Hoeveel te meer is het onze hemelse Vader er aan gelegen dat we die zekerheid hebben.

Waartoe? Als je die zekerheid nog niet hebt, geef dan (opnieuw) je leven aan de Here Jezus en neem Hem aan als je Heiland en Verlosser. Leef niet verder onder twijfel, maar vraag de heilige Geest om het te bevestigen in je hart en kom tot leven, vrij van angst, heerlijk aan de hand van Papa,die voor je zorgt en van je houdt. Koester je in Zijn liefde. Kan dat allemaal zomaar? ja zomaar, omdat Jezus ook voor jou stierf!

Gebed: Dank U, Papa, dat er geen spoor van twijfel hoeft te zijn dat U mijn Vader bent en dat die zekerheid voor iedereen beschikbaar is! U hebt geen onechte kinderen, alleen maar echte!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.