Vergeven

Leave a comment Standard

Vergeven.

Opfrisser met de 7 w’s
Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven.Kolossenzen 3:13

Wie? De gemeente, niet alleen in Kolosse, maar wereldwijd en individueel, dus ook jij en ik.

Wat? Hebben elkaar te verdragen en te vergeven, terecht of onterecht

Waar? Gewoon overal, in iedere situatie, ook in het dagelijkse leven

Waarom? Vergeving is het grondprincipe van Gods Koninkrijk, zoals wij vergeven zijn door het offer van de Here Jezus, meten wij ook ander vergeven.

Wanneer? Wanneer er iets te verwijten valt, hoe erg ook.

Waarvoor? Vergeving zet je vrij, onvergevingsgezindheid maakt je bitter en opent deuren voor allerlei ziektes. Zegt de Here Jezus niet, dat degene die niet vergeeft wordt overgeleverd in de handen van de folteraars? (Mat. 18:23-35)

Waartoe? Vergeving wil niet zeggen dat je alles wat er is gebeurd goedkeurt en wegwuift, nee, maar het is een keuze van je wil, om te vergeven. Vraag eens aan de heilige Geest, wie je nog zou moeten vergeven en zeg dan bij de namen die Hij je te binnen brengt: Ik kies ervoor om … te vergeven in Jezus Naam. Je zult merken dat het niet makkelijk is en het misschien de komende dagen een aantal keren moeten doen, maar het zal opluchten en je vrij maken. Succes!

Gebed: Zoals U mij vergeven heeft, Vader, zo wil ik ook hen vergeven die mij iets hebben aangedaan. Ik wil niet gevangen zitten tussen muren van bitterheid en wrok, maar ervoor kiezen om te leven uit en in vergeving, in Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.