Bedachtzaam

Leave a comment Standard

Bedachtzaam.

Opfrisser met de 7 w’s
Mijn zoon, streef naar bedachtzaamheid en wijs beraad, verlies die nooit uit het oog. Ze zullen een bron van leven voor je zijn, een sieraad om je hals.Spreuken 3:21-22
Wie? De zoon van de schrijver, Salomo, maar zijn wijze lessen zijn voor iedereen

Wat? Geeft het advies om naar bedachtzaamheid te streven en wijs beraad en dat niet uit het oog te verliezen.

Waar? Opnieuw kan je dat in iedere situatie toepassen, de Bijbel is een praktisch boek, gericht op het leven van alledag.

Waarom? Het zal een bron van leven, zegen, voor je zijn, een sieraad om je hals. Het zal je op weg beschermen (vers23)

Wanneer? Wanneer je dit toepast. De dingen niet overhaast doet en mensen raadpleegt, beter nog de Heer raadpleegt, voordat je bepaald beslissingen neemt.

Waarvoor? 2 Tim. 1:7 leert ons dat we ook een geest van bezonnenheid hebben. Dus geen onbezonnen doen, maar de dingen overdacht en met overleg aanpakken. Haalt dat dan niet de spontaniteit weg?

Waartoe? Je hoeft er geen uren over te doen, belangrijk is om eigenlijk continue een open lijn met de heilige Geest te hebben en af te stemmen en te leren luisteren naar Zijn stem. Hij woont tenslotte in ons en is altijd paraat. Een beter raadgever kun je je niet wensen…

Gebed: Dank U, heilige Geest, dat U in mij woont en bij mij bent om mij er raad en daad bij te staan. Ik kan dat niet meer missen. U bent ook vandaag weer bij mij. Help mij te voorkomen om domme, onbezonnen dingen te doen. Dank U wel daarvoor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.