Christus aandoen

Leave a comment Standard

Chistus aandoen.

Opfrisser met de 7 w’s
U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed.Galaten 3:27
Wie? Allen, die door de doop één met Christus bent geworden

Wat? Hebben zich met Christus omkleed, Hem aangedaan.

Waar? In het doopwater, toen je weer boven water kwam.

Waarom? Op dat moment is al het oude, zondige van je afgespoeld, omdat je in het water werd begraven en stond je weer in een nieuw leven op.

Wanneer? Iedere dag kan je in dat nieuwe leven leven, de oude mens is dood en begraven. Daarom is de doop niet alleen symbolisch, maar ook prakties, het is achtergebleven in het watergraf

Waarvoor? God wil dat we in dat nieuwe leven wandelen en door Zijn Geest kunnen we dat ook. Zondigen we dan nooit meer? Dat is vaak een bewuste keuze, de tegenstander ligt op de loer om ons te laten struikelen, dus moeten we alert zijn. Als we struikelen, laat hij ons weten dat het nu over en uit is, maar helaas voor hem, we zijn dood.

Waartoe? Iemand die dood is, kan niet meer vervolgd worden voor de wet, je kunt wel postuum worden geridderd, maar niet veroordeeld. Dat bedoelt Rom. 8:1 ook te zeggen. En als we met Christus omkleed zijn, hebben we ook zijn autoriteit, zijn kracht, om de dingen te gaan doen, die Jezus deed. Wat aarzel je nog? (Hand. 22:16)

Gebed: Ja, Here Jezus, als we zijn gedoopt, hebben we U aangedaan, zijn we met U omkleed. Hebben we Uw mantel van autoriteit en gezag. Is dat misschien daarom dat er zoveel gesteggel over de doop is? Ik wil wandelen in die autoriteit, dank U wel, daarvoor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.