Surprise

Leave a comment Standard

Surprise

Opfrisser met de 7 w’s
Maar het is zoals geschreven staat: ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’1 Korintiers 2:9
Wie? De Here God

Wat? Heeft iets bestemd, wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en wat niemand ooit nog heeft bedacht, zo mooi en prachtig.

Waar? Je zou misschien denken dat dit over de hemel gaat en dat gaat het, ook. Maar het is hier en nu al te merken, het heilsplan van God begint hier, vandaag, op het moment dat je Jezus aanneemt.

Waarom? Men zegt wel eens, de hel is hier en de hemel is boven, maar dat onzin. Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en maneschijn, maar als je de Here God kent en wandelt met Hem, is er niets beters te bedenken en kan je zelfs in het dal Zijn aanwezigheid merken.

Wanneer? Wanneer we Hem liefhebben en dat begint als wij Hem aannemen als Redder en Verlosser
Wanneer je dat doet, begint het eeuwige leven op dàt moment en gaan Zijn zegeningen tot je komen.

Waarvoor? Is dat discriminatie? Nee, hoor, het is beschikbaar voor iedereen, je moet het wel aanpakken en uitpakken. Als je een pakje krijgt met de Sint of Kerst en je legt het onuitgepakt op de schoorsteenmantel en doet er verder nooit iets mee, heeft het geen enkel nut.

Waartoe? Zo is het ook met God’s genade, zolang wij die niet aanvaarden en er mee aan de slag gaan, geldt die gewoon niet. Maar als ik jou was, zou ik er niet te lang mee wachten. De zegeningen liggen voor je klaar, zo onvoorstelbaar mooi en prachtig en een eeuwig leven hierna in het paradijs, samen met God en de Here Jezus. Hoe het zal zijn is een verrassing, maar dat het mooi zal zijn is buiten kijf! Ik ben benieuwd, vol verwachting klopt mijn hart!

Gebed: Wij kunnen er ons geen voorstelling van maken, Papa, wat U allemaal heeft klaarliggen voor ons, maar gelukkig mogen en kunnen we hier al iets van proeven. Leven vanuit Uw genade is zo heerlijk en ruim, hoe moet het straks dan wel zijn. Ik hou van U en kan haast niet wachten om te zien hoe prachtig het allemaal zal zijn!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.