Pleitbezorger

Leave a comment Standard

Pleitbezorger

Opfrisser met de 7 w’s
Mocht een van u echter toch zondigen, dan hebben wij een pleitbezorger bij de Vader: Jezus Christus, de rechtvaardige.1 Johannes 2:1
Wie? Een van ons, iemand die dus een discipel van de Here Jezus wil zijn.

Wat? Als wij gezondigd hebben, daarmee wil Johannes zeggen, dat zonde niet bij een kind van God hoort, als vanzelfsprekendheid, maar dat het voor kan komen, dat ook wij in zonde vallen, maar dan is Jezus er nog om ons te rechtvaardigen en voor ons te pleiten op Zijn vergoten bloed.

Waar? Overal kan dat gebeuren, in iedere situatie

Waarom? De kreet: we zijn nu eenmaal mens, doet geen recht aan de kracht van de wedergeboorte en het gestorven zijn en opgestaan met Hem. We zijn in staat om zonder zonde te leven, omdat de heilige Geest in ons woont. Hoe meer ruimte Hij krijgt, hoe sterker wij zullen worden.

Wanneer? Als wij onze zonden belijden, bewust of onbewust gedaan, is Hij getouw en rechtvaardig om de zonden te vergeven. 1 Joh. 1:9

Waarvoor? Op het moment dat wij onszelf overgeven aan Hem, wedergeboren worden en een nieuw leven van Hem ontvangen, zijn al onze zonden vergeven. Daar kan niemand meer bij. Maar zolang wij hier leven, zijn er dingen waar we last van hebben. We moeten daar tegen strijden, ons er van bekeren en overwinnen in de kracht van de Geest. Die wil ons helpen.

Waartoe? Ons doel is te gaan lijken op onze Meester, op de Here Jezus. Dat zal niet altijd lukken, maar we mogen daar niet in berusten. Wanneer er iets fout gegaan is, kunnen, mogen, nee, moeten we terug om onze zonden te belijden en genade te ontvangen. Laat het nooit een blokkade of struikelblok worden, maar strijd om in te gaan.

Gebed: Toen U stierf, Here Jezus, riep U uit: Het is volbracht, het is betaald. U betaalde voor mijn zonden, die ik gedaan heb, nu nog doe en nog ga doen. Maar het is geen vrijbrief voor mij om in de zonde te blijven of te doen alsof ik zondeloos ben. Maar ik wil leven uit Uw Geest en niet meer in zonde leven, uit genade.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.