Opgelost

Leave a comment Standard

Opgelost

Opfrisser met de 7 w’s
Ik heb je misdaden als een wolk doen verdampen, je zonden als de ochtendnevel. Keer terug naar mij: ik zal je vrijkopen.Jesaja 44:22

Wie? Ik, de HERE, de God van Israël, sprekend tot Zijn volk, maar sinds Golgotha tot ieder mens.

Wat? Hij heeft onze misdaden als een wolk doen verdampen, onze zonden als de ochtendnevel.

Waar? Aan het kruis van Golgotha, waar de Here Jezus stierf en de wereld met God verzoende. (2 Kor. 5:19)

Waarom? God haat nu eenmaal de zonde en alles wat daarbij hoort. Hij heeft er alles aan gedaan, zodat ieder mens gered kan worden, als het aan Hem ligt, hoeft er dus niemand verloren te gaan.

Wanneer? Als wij gehoor geven aan deze oproep: Keer terug naar Mij, dat is je dus omkeren van de weg waarop je je bevindt en terugkeren naar Hem, je zonden belijden, Hem aannemen als je Heer en Heiland en breken met de zonden en in een nieuw leven verder gaan.

Waarvoor? Dat is Gods plan met ieder mens, jong en oud, ver weg en dichtbij. Niemand hoeft verloren te gaan. De Here Jezus heeft de prijs betaald. Daarom heeft Hij ons ook geroepen om deze boodschap de wereld in te dragen en te bidden voor de verlorenen. (www.doeltreffendbidden.tk)

Waartoe? Omdat Hij de prijs betaald heeft, heeft de sterke geen recht meer om mensen gevangen te houden, tenzij zij voor hem kiezen. Maar wij mogen bidden en hem bevelen de gevangen los te laten, mede op grond van deze tekst. De velden zijn wit, bid je mee? En als je nog niet die keuze gemaakt hebt: stel het niet uit, later kan te laat zijn!

Gebed: Alles wat U kon heeft U er aan gedaan, zodat er niemands meer verloren hoeft te gaan. Het offer is gebracht, de prijs is betaald, de arbeiders…..moeten nog aan de slag, want ze zijn te weinig. Geef ons een passie Heer voor hen die U nog niet kennen en dreigen verloren te gaan, zodat ze gewonnen kunnen worden. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.