Leven uit genade

Leave a comment Standard

Leven uit genade

Opfrisser met de 7 w’s
Want door de Geest hopen en verwachten wij dat we op grond van geloof als rechtvaardigen worden aangenomen.Galaten 5:5

Wie? Wij, die in de Here Jezus geloven en Hem hebben aangenomen als Heiland en Verlosser

Wat? Hopen en verwachten, dat is een zeker weten, dat we als rechtvaardigen worden aangenomen

Waar? Als we sterven, of op de jongste dag, als de Here Jezus terugkomt, wat het eerste zal zijn en voor de rechterstoel moeten verschijnen.

Waarom? Omdat we alleen op grond van ons geloof rechtvaardig zijn. Op het moment dat we tot geloof kwamen, werden al onze zonden afgewassen door het reinigende bloed van de Here Jezus. Niet onze daden, het houden van wat voor wet dan ook, stelt ons in staat het eeuwige leven te ontvangen, alleen het geloof, uit genade.

Wanneer? Door de Geest, want Hij doet ons weten, getuigt met onze geest, dat we kinderen van God zijn.

Waarvoor? In de tijd dat deze brief geschreven werd, kwamen er joden die vertelden dat de gelovigen uit de heidenen de wet moesten houden, inclusief de besnijdenis. Paulus trekt daartegen fel van leer. Niet door het houden van de wet, maar enkel door genade ontvangen we het eeuwige leven.

Waartoe? Dat geeft ons geen vrijbrief om maar aan te rotzooien en te rommelen, de wet houden op zich is goed, maar dan uit liefde voor God. Om het eeuwige leven te ontvangen is enkel ons geloof nodig. Geloof moet je niet op gaan zitten wachten tot je het krijgt, je moet het gaan doen. Wil je weten hoe? Kijk op www.gratisgeschenk.tk en bid het gebed, hardop en met je hele hart en je bent gered!

Gebed: Ik hoef er niets voor te doen, ook niet in angst te leven of ik het wel heb. Ik geloof in U, Here Jezus, als mijn Redder en Verlosser en ik accepteer Uw lijden en sterven als betaling voor mijn zonden. Ik weet dat ik Uw kind ben, Papa, door Uw Geest. Wat is het leven met U toch geweldig. Uit genade!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.