Sterke kostganger

Leave a comment Standard

Sterke kostganger.

Opfrisser met de 7 w’s
U, kinderen, komt uit God voort en u hebt de valse profeten overwonnen, want hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst.1 Johannes 4:4
Wie? U, de lezers van deze brief en jij de lezer van deze Opfrisser

Wat? Komt, wanneer je Jezus kent, uit God voort, hebt de valse profeet overwonnen

Waar? Waar je je tegen dwaalleer hebt verzet. Even hiervoor noemt Johannes wat dat is, een ieder die niet belijdt dat Jezus in het vlees gekomen is, dus èn God en mens was. Als Hij dat niet was, kan Hij dus ook nooit voor onze zonden gestorven zijn.

Waarom? Omdat de heilige Geest in ons woont. Hij leidt ons naar de volle waarheid en geeft ons de gave van onderscheiding. Weet je, het gaat soms heel subtiel, maar voor je het weet ben je Jezus kwijt. Wees dus alert en slik niet alles voor zoete koek in je gemeente, maar toets het woord wat wordt gebracht.

Wanneer? Wanneer wij vol zijn van de heilige Geest kunnen we dat. Hij leidt ons en Hij is sterker dan wie ook. Geweldig hè, zo’n kostganger.

Waarvoor? Om ons heen woedt een strijd en die strijd gaat om de waarheid. Wil je eenheid met andere christenen, prima, maar let op hun leer. Is Jezus de Zoon van God en is Zijn sterven de enige reden tot ons behoud? Is de kracht van de heilige Geest voelbaar en merkbaar in de gemeente en is het evangelie wat zij verkondigen de kracht Gods?

Waartoe? Sommigen zeggen al vanaf de kansel dat Jezus een weg is, zoals Mohammed dat ook is, of Buddha of het Hindoeïsme. maar Allah heeft geen Zoon, Buddah stierf niet voor zijn volgelingen en niemand wordt door genade behouden, dan alleen de Christen. Blijf opletten en luister naar de stem van de Geest in je hart. Want Hij die in ons is, is meer dan Hij die in de wereld is.

Gebed: Dank U wel, heilige Geest, dat U in mij woont en dat U sterker bent dan wie dan ook. Met U kan ik alles en iedereen aan, ook vandaag. Leer mij toch steeds meer Uw stem te verstaan zodat ik kan zien waar het op aan komt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.