Gaan voor goud

Leave a comment Standard

Gaan voor goud

Opfrisser met de 7 w’s
Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God.Hebreeen 12:2
Wie? Wij, de die wedloop van het geloof willen lopen

Wat? Krijgen de opdracht onze blik gericht te houden op Jezus

Waar? In de de wedloop

Waarom? Om te kunnen volharden en door te zetten, moeten we kijken wat Jezus gedaan heeft.

Wanneer? Toen Hij naar de aarde kwam, zijn heerlijkheid aflegde en de smadelijke en zeer pijnlijke dood aan het kruis stierf,

Waarvoor? Zodat ook wij zullen doorzetten, koste wat het kost, om de eindstreep te behalen en de erekrans in ontvangst te nemen. Ben je dan niet gered op het moment dat je Jezus aanneemt?

Waartoe? Natuurlijk wel, maar dat is nog maar het begin. Je kunt een wedloop lopen, omdat het moet, of je kunt het lopen om hem te winnen. Dan ga je voor alles wat God voor je in petto heeft, berust je niet met wat je hebt, maar wil je meer van Zijn glorie, meer van Zijn kracht, meer van Zijn heerlijkheid ervaren. Ik speel niet om de knikkers, ik speel om te winnen!

Gebed: Ik wil mijn oog alleen maar gericht hebben op U, Here Jezus. Ik wil de eindstreep halen, ik wil winnen. Geef mij ook vandaag weer de kracht om door te zetten en te volharden, zodat ik alles achter me kan laten wat dat in de weg staat (vers1) en voor goud kan gaan.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.