Nooit uitgeleerd

Leave a comment Standard

Nooit uitgeleerd

Opfrisser met de 7 w’s
Een wijze wordt nog wijzer als je hem berispt, een rechtvaardige vergroot zijn inzicht door wat je hem leert.Spreuken 9:9

Wie? Iemand die wijs en rechtvaardigis

Wat? Wordt wijzer als hij (of zij) wordt berispt en vergroot zijn inzicht doordat hem wordt geleerd

Waar? Dit geldt overal in het dagelijks en geestelijk leven

Waarom? Juist iemand die wijs is, beseft dat hij nooit is uitgeleerd

Wanneer? Altijd, er is altijd weer meer bij te leren

Waarvoor? Wanneer we in de leer zijn bij de Allerhoogste, discipel, leerling van Jezus zijn, is er nog zoveel wat we nog niet weten en kennen of beseffen. Ook is het goed om onder gezag te staan van mensen die je eventueel kunnen corrigeren en coachen.

Waartoe? Om steeds weer te groeien naar volwassenheid, diepgang in je relatie met Hem. Door te zeggen dat je alles al weet, ben je alleen maar eigenwijs en daar schiet je niets mee op. We zijn nooit uitgeleerd, er is altijd meer. Heerlijk toch, zo is iedere dag weer spannend.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat we nooit uitgeleerd raken, maar dat U zoveel voor ons nog heeft liggen. Ik wil meer leren, Heer, groeien in mijn relatie met U. Benieuwd wat U vandaag weer voor mij heeft.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.