Geboortekaartje

Leave a comment Standard

Geboortekaartje

Opfrisser met de 7 w’s

Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Groot is zijn heerschappij, aan de vrede zal geen einde komen. Davids troon en rijk zijn erop gebouwd, ze staan vast, in recht en gerechtigheid, van nu tot in eeuwigheid.Jesaja 9:5-6
Wie? Een kind, de Here Jezus, de Zoon van God, hier al honderden jaren van te voren geprofeteerd

Wat? Is ons geboren, ons gegeven. Hij deed het voor ons, wij zijn diegenen die er baat bij hebben.

Waar? In Bethlehem, de stad van David, zoals geprofeteerd in Micha 5:1 nu Palestijns grondgebied, maar het hoort bij Israël.

Waarom? Niemand anders, dan de Zoon van God, kon de straf, die ons de vrede aanbrengt dragen

Wanneer? Dit is weer zo’n profetie die al voor een gedeelte vervuld is, maar ook nog voor een deel in vervulling moet gaan. Bij de tweede komst van de Here Jezus, zal Zijn rijk geen einde hebben en zal Hij koning zijn en zal dat dan ook te merken zijn.

Waarvoor? Maar nu al mogen wij Hem loven en prijzen met die mooie namen, maar er ook aanspraak op maken. Wordt je belaagd? Hij is de Goddelijke Held, ben je alleen en voel je je afgewezen, Hij is de eeuwige Vader, ben je onrustig? Hij is de Vredevorst

Waartoe? Voor ieder probleem waar we mee worstelen is Hij, dus niet heeft, nee IS Hij de oplossing. Daarom kunnen we ook vandaag Kerst vieren, feest vieren. Want Hij is geboren, Hij is gekomen. Als je Hem toelaat in je hart, komt Zijn vrede in je wonen. Dan is het pas echt kerstfeest!

Gebed: Wat geweldig, Here Jezus, dat U bent gekomen, zodat wij die vrede kunnen ervaren, vrede met God, vrede met elkaar en dat U de straf hebt gedragen, zodat wij vrij kunnen zijn. Daarom willen we ook vandaag feest vieren, omdat U gekomen bent en woont in mijn hart!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.