Anti depressiva

Leave a comment Standard

Anti depressiva

Opfrisser met de 7 w’s
Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik hem weer loven, mijn God die mij ziet en redt.Psalmen 42:6

Wie? De schrijver, een Korachiet, spreekt tot zijn ziel

Wat? Hij vraagt hem, waarom hij zo bedroefd en onrustig is

Waar? In hem, in zichzelf

Waarom? Blijkbaar herinnert hij zich betere dagen, vers 5

Wanneer? Iedereen heeft wel eens momenten van droefheid, neerslachtigheid en onrust.

Waarvoor? Maar de uitkomst is dat we daar niet in blijven rondhangen, maar onze hoop op God richten en onze redding alleen van Hem verwachten, omdat Hij ons ziet en redt.

Waartoe? Soms kan het het allemaal teveel worden en lijkt alles op je af te komen. Word dan niet depri, maar weet dat God je ziet, in wat voor uitzichtloze situatie je je ook bevindt. Hij zal de uitredding geven, vertrouw Hem, echt, het helpt.

Gebed: U kent ons, Heer en U weet in wat voor situatie wij ons bevinden. Wat geweldig is het dan weten, dat U het ziet, er bij bent en de oplossing gaat geven! Ik vertrouw op U!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.