In de gunst

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 4 januari

Titel: In de gunst

Lezen: 1 Sam. 2:12-26

Tekst van vandaag:

1 Samuel 2:26

En de jonge Samuel kreeg gaandeweg meer aanzien en gunst, zowel bij de HEERE als ook bij de mensen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De jonge Samuel

Wat? Kreeg gaandeweg meer aanzien en gunst

Waar? Zowel bij de Here, als bij mensen

Waarom? In tegenstelling tot de zonen van Eli, was Samuel gehoorzaam en diende hij de Here (vers18)

Wanneer? Ook wij kunnen door het oprecht dienen van de Here bij Hem in de gunst komen en bij de mensen. Denk aan Hand. 2:47 het gevolg daar was dat de gemeente explosief groeide.

Waarvoor? Door de Here God oprecht en met een blij hart te dienen, gaat er iets van ons uit. We zijn dan een schril contrast, niet alleen met de wereld, maar ook met schijnchristenen, die alleen maar op eigen gewin uit zijn, of stijve regeltjes aanhouden zonder oprecht liefde tot God en de naaste.

Waartoe? De wereld heeft het gehad met vrome, schijnheilige mensen, die God zeggen te dienen, zoals de zonen van Eli, maar er een potje van maken. De schepping wacht op het openbaar worden van de zonen (kinderen) van God, die Hem dienen met een oprecht hart, gaan in de wegen van de Heer, het Koninkrijk van God zichtbaar maken, door de kracht van de heilige Geest. ik wil dat doen dit jaar, doe je mee?

Gebed: Ja Heer, mijn verlangen is U te dienen en dat zichtbaar te maken in woorden en daden aan de mensen om hen heen, zodat zij zien, door mij, wie U bent. Dank U, heilige Geest, dat U mij daar bij helpt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.