Boontje komt om zijn loontje

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 5 januari 2013

Titel: Boontje komt om zijn loontje

Lezen: 2 Sam. 2:27-36

Tekst van vandaag:

1 Samuel 2:30b

30b want wie Mij eren, zal Ik eren, maar wie Mij verachten, zullen zelf veracht worden.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Wie de Here eren of wie Hem verachten

Wat? Zullen of geëerd worden of zelf veracht

Waar? Dat kan in het heden zijn, of in de nabije of verre toekomst

Waarom? Je kunt niet lichtvaardig met God en met de heilige zaken die Hij bevolen heeft om gaan, dat heeft consequenties

Wanneer? Altijd, het geldt voor iedereen. God trekt hier de belofte die Hij gedaan heeft in, beter gezegd, Hij wijzigt die, door het geslacht van Eli niet meer als priesters te aanvaarden. Er rust nu een vloek op hen.

Waarvoor? Maar al te vaak beschouwen we de Here God als ons vriendje en ja, Hij wil onze Vriend zijn en een betere kan je niet hebben, maar daarnaast is Hij ook de Heilige, de Almachtige. Hij laat niet met zich sollen.

Waartoe? De zonen van Eli namen het niet zo nauw met de regels van het offeren, zij namen het beste voor zichzelf in plaats van dat aan de Here af te staan. Hoe zit dat met ons? Is het beste voor de Here, het beste van onze tijd, het beste van onze offers in de collecten of tienden, of kijken we eerst naar onszelf, dat wij genieten en het goed hebben? Ik wil me vandaag opnieuw aan Hem toewijden, want het beste van mij is voor Hem.

Gebed: Hier ben ik, Heer. Ik wil dat het beste van mij, van mijn tijd, van mijn geld, van alles wat ik heb, voor U is. U laat niet met Uzelf sollen en ik wil dat ook absoluut niet. U bent mijn Vriend, maar ook de Heilige, de Almachtige. Ik wil U vrezen en eren met alles wat ik heb.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.