Bekwaam of bereid?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 6 Januari

Titel: Bekwaam of bereid?

Lezen: Sam. 3:1-4:1

Tekst van vandaag:

1 Samuel 3:10

10 Toen kwam de HEERE en bleef daar staan; en Hij riep zoals de andere keren: Samuel, Samuel! En Samuel zei: Spreek, want Uw dienaar luistert.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De jonge Samuel

Wat? Antwoordt op de roep van de Here

Waar? In de tabernakel, de plaats waar hij ligt te slapen

Waarom? Hij herkende eerst de Stem nog niet, maar op aanwijzing van Eli, antwoordt hij

Wanneer? Wanneer hij opnieuw, voor de vierde keer, geroepen wordt.

Waarvoor? Hij zegt: Spreek, want Uw knecht hoort en toont daarmee zijn bereidwilligheid. Hij krijgt daarna het oordeel over het huis van Eli te horen, wat hij door moet geven. Profetieën zijn nooit voor jezelf, je moet ze delen.

Waartoe? Daarna erkent het volk dat hij een profeet is, omdat zijn profetieën uitkomen. (Deut. 18:21,22) Was Samuel bekwaam? Nee, hij herkende de Stem niet eens, was hij bereid? Jazeker, dat was hij. Ook voor ons vandaag geldt dat, de Here God zoekt mensen die bereid zijn, hij maakt ons bekwaam, door Zijn heilige Geest. Zijn wij bereid om God te dienen, is de vraag, en als Hij roept, dan is Hij getrouw en gaat ons ook helpen. (1 Tess. 5:24)

Gebed: Wat gaaf Heer, dat U iedereen, die bereidwillig is, kunt gebruiken. U kijkt niet naar wat we allemaal geleerd hebben of welke positie we hebben. U kijkt naar ons hart, of dat gewillig is. Ik wil U dienen, Heer, luisteren en gehoorzamen naar Uw Stem. Hier ben ik, Heer, spreek, want Uw knecht luistert.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.