Ontzagwekkend

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 11 januari

Titel: Ontzagwekkend

Lezen: Psalm 76

Tekst van vandaag:

Psalmen 76:8

8 U, ontzagwekkend bent U!
Wie zal voor Uw aangezicht bestaan, zodra Uw toorn ontvlamt?
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here God, de almachtige, de ontzagwekkende

Wat? Is zeer te vrezen. Niet dat we bang voor Hem hoeven te zijn, maar wel eerbied, ontzag, respect voor Hem moeten hebben

Waar? Waar we ook zijn, maar uiteraard zeker in de kerk

Waarom? In de afgelopen week hebben we gezien dat Hij niet met Zich en Zijn heiligheid laat sollen en ook niet voor iemands karretje gespannen kan worden.

Wanneer? Hij wil een relatie met ons, we zijn Zijn kinderen, als we ons leven aan Hem gegeven hebben en de Here Jezus kennen als onze Heiland en Verlosser. Maar daarnaast is Hij ook de Hoogheilige en dienen wij ontzag voor Hem te hebben

Waarvoor? Wanneer Zijn toorn ontvlamt kan je je maar beter uit de voeten maken, daar mee bedoel ik, dat je nooit te lang moet wachten om in het reine met Hem te komen en door het offer van de Here Jezus, kan dat gelukkig. De toorn van God is op Hem terecht gekomen, toen Hij leed aan het kruis.

Waartoe? Daarom hoeven wij, als wij Hem kennen, nooit bang te zijn, we leven immers uit genade. Maar wel moeten we Gods heiligheid en almacht nooit uit het oog verliezen. Daar spreekt deze Psalm duidelijk over. Er is geen situatie te bedenken, of God weet er raad mee. Wee degene, die het niet zo nauw met Hem nemen, of Hem bespotten of ter verantwoording roepen, gelukkig zijn wij, als we Hem als onze Strijder hebben en bij Hem schuilen.

Gebed: Ja, Heer, U bent ontzagwekkend groot, niet alleen in uw toorn, maar juist in Uw liefde voor mij. De straf, die mij de vrede aanbrengt, heeft U gedragen, Here Jezus en door Uw striemen zijn wij genezen. Ik loof en prijs Uw grote Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.