De andere kant op!

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 12 Januari

Titel: De andere kant op!

Lezen: Lukas 3:1-9

Tekst van vandaag:

Lukas 3:8

8 Breng dan vruchten voort in overeenstemming met de bekering, en begin niet bij uzelf te zeggen: Wij hebben Abraham als vader; want ik zeg u dat God zelfs uit deze stenen voor Abraham kinderen kan verwekken.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Johannes, de Doper, de heraut van het komende koninkrijk

Wat? Zegt tegen de mensen, die zich willen laten dopen, dat ze vruchten moeten voortbrengen die bij de bekering passen

Waar? In ons leven, zodat de verandering die heeft plaatsgevonden voor iedereen merkbaar is.

Waarom? Omdat het anders geen zin heeft. Als we ons ‘bekeren’ en op de de oude doodblijf blijven leven is het geen echte, oprechte bekering geweest.

Wanneer? We zullen dat iedere dag weer opnieuw moeten doen, het leven bestaat uit keuzes, zorgen dat we de juiste keuzes maken, in overeenstemming met Gods Woord. Met Zijn heilige Geest wil Hij ons daarbij helpen. Hij vraagt nooit het onmogelijke van ons, door Zijn Geest kunnen we het

Waarvoor? Zodat de mensen om ons heen kunnen zien, dat we veranderd zijn, sinds we Jezus in ons hart hebben. We maken daarmee ‘reclame’ voor Hem. Als mensen zien hoe wij in moeilijke omstandigheden overeind blijven, altijd vol blijdschap zijn, Zijn Kracht in ons woont en werkt, dan willen ze dat ook!

Waartoe? Opdat de Vader in ons verheerlijkt wordt. Het behoren bij een volk, of kerkgenootschap of stroming, het feit dat we als kind gedoopt zijn, heeft geen enkele waarde, als we ons niet echt en oprecht bekeren, omkeren. Dat is dus de andere kant op! Richting Jezus, richting de Vader. Nog niet gedaan? Niet uitstellen, doen! Vandaag nog!

Gebed: ik kies ervoor, Vader God, om mij helemaal om te draaien naar U toe en om de vrachten die dat gevolg hebben te laten zien in mijn leven. Dank U, dat het kan, omdat de Here Jezus voor mij stierf en voor mijn zonden betaalde met Zijn kostbaar Bloed.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.