Afkomst

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 14 januari

Titel: Afkomst

Lezen:Luc.3:23-38

Tekst van vandaag:

Lukas 3:23

23 En Hij, Jezus, was ongeveer dertig jaar toen Hij Zijn dienstwerk begon. Hij was, naar men dacht, de Zoon van Jozef, dezoon van Heli,
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Hij, Jezus, Zoon van God en Zoon van mensen

Wat? Begint Zijn Bediening toen Hij rond de dertig jaar oud was.

Waar? In Israël, Jezus was Jood, dat bewijst ook het geslachtsregister.

Waarom? Jozef was die leeftijd, David was zo oud toen hij koning over heel Israël werd en ook het priesterambt begon men op die leeftijd.

Wanneer? Hij begon Zijn bediening, nadat Hij gedoopt was in water en in de heilige Geest. Als dat voor Hem al gold, hoeveel te meer geldt dat dan voor ons?

Waarvoor? We zien in dit hele stukje met namen de koninklijke afkomst van de Here Jezus, teruggeleid tot en met Adam. Hij kwam niet alleen voor het joodse volk, Hij kwam voor de hele mensheid. Zodat iedereen die in Hem gelooft, niet verloren gaat meer eeuwig leeft.

Waartoe? Nadat we in het vorige gedeelte hebben gezien, dat Jezus De Zoon van God is, laat dit stukje zien, dat Hij ook volledig mens is geweest. Dat is zo belangrijk, omdat alleen een mens, zonder zonde, onze straf kon dragen. Daarom is dit stukje met al die namen, dat we eigenlijk zo graag overslaan, zo belangrijk. Er zit van alles tussen, overspelers, moordenaars, etc. maar bovenal laat het zien,dat Jezus, naast God, ook mens was, zoals wij.

Gebed: Ja, Here Jezus, U heeft Uw goddelijke heerlijkheid afgelegd en bent mens geworden zoals wij. Daarom kon U plaatsvervangend leiden en de straf dragen, die ons de vrede brengt en is er in Uw striemen genezing! Dank U wel daarvoor!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.