Onderscheid het Lichaam

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 19 januari

Titel: Onderscheid het Lichaam

Lezen: 1 Kor. 11:17-34
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 11:26

26 Want zo dikwijls als u dit brood eet en deze drinkbeker drinkt, verkondig de dood van de Heere, totdat Hij komt.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De mensen in de gemeente van Korinthe, maar in feite iedereen die het heilig Avondmaal viert

Wat? Die verkondigt de dood van de Here Jezus, vertelt dat er redding is door Zijn vergoten bloed, totdat Hij komt.

Waar? Overal waar we dat op een goede manier met elkaar vieren, let op: Het is een feest!

Waarom? Het feit dat we weten gered te zijn, is het allermooiste wat er is, reden tot dankbaarheid, reden tot feesten! Ook niet aangaan kan je zegen in de weg staan!

Wanneer? Wanneer we als lichaam van Christus, de gemeente samenkomen. Dan moeten we Zijn lichaam onderscheiden, want anders eten en drinken we ons een oordeel. Paulus is hier heel duidelijk in. Natuurlijk moeten we zeker weten een kind van de Here te zijn en een ieder kan dat, twijfel daaraan komt van de aanklager.

Waarvoor? Het lichaam niet onderscheiden heeft te maken met trots en hoogmoed. Mijn kerk is beter dan de jouwe, onzin, we zijn van het hetzelfde lichaam en we hebben elkaar nodig. Als er verkondigd wordt dat er alleen behoud is door het geloof in Jezus en door Zijn verzoenend sterven, dan zijn we één lichaam. Zijn lichaam.

Waartoe? Misschien heb je de kerk waar je uitkomt verlaten, omdat je nu tot levend geloof gekomen bent en meer weet en beleeft dan waar je vroeger was. Super, maar blijf altijd in liefde en spuug nooit in de bron waar je uit gedronken hebt! Hoogmoed was de zonde die Lucifer de kop koste. En zijn er veel zieken in de gemeente, toets je hart en de wijze van avondmaal vieren, het zou wel eens de oorzaak kunnen zijn! Bekeer je dan daarvan en vraag vergeving, zodat de boze geen ingang meer heeft en de genezing kan beginnen.

Gebed: Ja, Here Jezus, als we met elkaar Uw lijden en sterven gedenken bij het heilig avondmaal is dat beslist geen wassen neus, want U gaf Uw leven. Ik bid dat we met elkaar meer en meer Uw lichaam gaan onderscheiden en ons bekeren van hoogmoed, opdat er nog meer genezing komt in onze gemeenten. Tot eer van Uw Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.