Gereedschapskist

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 20 Januari

Titel: Gereedschapskist

Lezen: 1 Kor. 12:1-11
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 12:11

11 Al deze dingen echter werkt één en dezelfde Geest, Die aan ieder afzonderlijk uitdeelt zoals Hij wil.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Heilige Geest, de derde persoon van de Drie-eenheid

Wat? Werkt de gaven in ons uit, die we ontvangen bij de doop in de Heilige Geest

Waar? In ons leven. 9 verschillende gaven, die, in potentie, ons allen ter beschikking staan.

Waarom? Wanneer Hij in ons komt wonen, neemt Hij alles wat Hij heeft met zich mee, het zijn Zijn gaven, die Hij in ons uitwerkt.

Wanneer? Op het moment dat we het nodig hebben, staan ze dus tot onze beschikking. Woorden van wijsheid, woorden van kennis, geloof om wonderen te doen en om zieken te genezen, kracht om demonen uit te drijven, te profeteren, de geesten te onderscheiden, in een niet geleerde taal (tongen) te spreken en die te vertolken. Het zit allemaal in ons. We kunnen het allemaal.

Waarvoor? Om Gods gemeente te bouwen, Zijn Koninkrijk uit te breiden, waar je ook bent. Het gaat hier te ver om over uit te weiden. We hebben hier een hele serie lessen over. Wil je meer weten, nodig ons uit!

Waartoe? Met het laatste deel van de zin, leggen we vaak de heilige Geest beperkingen op, alsof je maar 1 gave zou hebben, maar Paulus zegt verderop dat we moeten streven naar profetie etc. Dus we mogen ze allemaal ontdekken. Als we als gemeente bij elkaar komen, is er bij iemand misschien een of meerdere gaven meer ontwikkelt, waardoor het uit kan groeien tot een bediening. Maar ben je alleen, neem dan je gereedschapskist mee en ga aan de slag!

Gebed: Dank U, Heilige Geest, dat U in mij woont en dat U alles hebt meegenomen. Dat alles mij ter beschikking staat en dat ik er mee mag werken in Uw Koninkrijk. Ik wil er meer van leren en ontdekken, dank U, dat U mij daarbij helpt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.