Zijn Lichaam

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 21 Januari

Titel: Zijn Lichaam

Lezen: 1 Kor. 12:12-30
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 12:27

27 Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Iedereen, die door geloof, tot de gemeente van de Here Jezus Christus behoort en door de Geest doordrenkt is

Wat? Behoort bij het Lichaam van Christus, sterker nog, samen zìjn wij Zijn Lichaam

Waar? Hier op aarde, wij zijn nu de manifestatie van het Lchaam van Jezus hier op aarde en Hij is het hoofd, in de hemel.

Waarom? Tijdens zijn rondwandeling op aarde, deed de Here Jezus de tekenen en wonderen, keek Hij in barmhartigheid om naar de armen, weduwen en wezen, genas Hij de zieken. Nu Hij is opgevaren naar de hemel, is dat onze taak. Als kerk, gemeente, maar ook individueel

Wanneer? Wanneer wij ervoor kiezen daarin te wandelen en er op uit te gaan, onze comfortzone verlaten en doen wat de Here Jezus deed, op zoek gaan naar het verlorene, om dat te vinden en te redden.

Waarvoor? Door de kracht van de heilige Geest, die in iedere Geesgedoopte christen aanwezig is, beschikken wij over de gaven waar we het gisteren over hadden. De Here Jezus was alleen, wij zijn met miljoenen, daarom zegt Joh. 14:12 ook dat we meer tekenen zouden kunnen doen, omdat we met meer zijn.

Waartoe? Als de kerk weer het toonbeeld van kracht gaat worden en wij individueel weer op zoek gaan naar de zondaren, om die te bereiken met het evangelie en de zieken gaan genezen, zoals onze opdracht is, stopt de leegloop onmiddelijk en begint de opwekking. Laten wij als Lichaam gehoorzaam zijn aan het Hoofd. Wacht niet totdat God gaat bewegen, maar begin een beweging van God!

Gebed: Wat een geweldige opdracht geeft U ons toch, spannend, moeilijk, maar door Uw Geest niet onuitvoerbaar. Ik bid dat de Kerk wakker gaat worden, het Lichaam in beweging komt en de dingen gaat doen, die de Here Jezus deed. Kom heilige Geest, vernieuw uw kerk en begin bij mij!

Arie de Paauw

NB. Wilt U hierin getraind worden? A.s. Zaterdag is er om 10u een training in Krachtevangelisatie en in het genezen van zieken in Zwaagwesteinde, waarna we in de middag in Dokkum er op uit zullen gaan.

U kunt zich opgeven op www.krachtevangelisatie.tk

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.


Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.