Ode aan de liefde

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 22 januari

Titel: Ode aan de liefde

Lezen: 1 Kor.12:31-13:13
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 13:13

13 En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie,
maar de meeste van deze is de liefde.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Geloof, hoop en liefde

Wat? Blijven tot in eeuwigheid, in tegenstelling tot de gaven, die in de hemel en op de nieuwe aarde niet meer nodig zijn

Waar? In de gelovigen, hen die bij de Here Jezus horen

Waarom? Bij het uitoefenen van de gaven, moet de liefde onze drijfveer zijn, vrucht en gaven van de Geest kunnen niet losgemaakt worden, zij horen bij elkaar.

Wanneer? Wanneer wij ons willen begeven in het bovennatuurlijke, wat dat zijn alle gaven van de Geest, dan mag de liefde niet ontbreken, anders ligt hoogmoed op de loer

Waarvoor? Dit hoofdstuk is maar al te vaak gebruikt om de gaven van de Geest weg te cijferen, maar dat is Paulus bedoeling niet. Hij bewoog in de gaven als geen ander. Wanneer wij de gaven niet hebben of kunnen ontdekken in ons leven, mogen we er naar streven en kijken hoe het komt, dat ze niet in ons leven functioneren, dat is iets anders dan wegredeneren of theologiseren (streeptheologie)

Waartoe? De liefde moet onze belangrijkste drijfveer zijn, omdat anders de gaven een kunststukje worden en men zegt kijk eens wat ìk kan? Maar ze komen pas echt tot hun recht als we bewogen zijn en passie hebben voor de wereld die we te winnen hebben. Daarom hebben we ze straks ook niet meer nodig, maar tot die tijd, wil ik me er naar uitstrekken, meer van Uw Geest, meer van Uw kracht, ik wil alles hebben!

Gebed: Ja, Heer, geef mij nog meer bewogenheid en liefde voor de mensen om mij heen, zodat alle gaven, die ik van U gekregen heb, tot hun recht zullen komen, tot zegen voor de mensen en tot eer van Uw Naam alleen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.