God is in uw midden

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 24 januari

Titel: God is in uw midden

Lezen: 1 Kor. 14:13-25
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 14:25

25 En zo worden de verborgen dingen van zijn hart openbaar, en zo zal hij zich met het gezicht ter aarde werpen en God aanbidden, en verkondigen dat God werkelijk in uw midden is.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De ongelovige, die ‘zomaar’ de kerk binnen loopt

Wat? Zal, wanneer door profetie de verborgen dingen van zijn hart openbaar gemaakt worden, erkennen dat God in ons midden is, God aanbidden en Hem aannemen.

Waar? In de gemeente, de samenkomst, waar profetie dus een vast onderdeel van hoort te zijn.

Waarom? De gaven van de Geest zijn tot nut, niet om onszelf te kietelen, maar tot opbouw en uitbreiding van de gemeente, dus in zending en evangelisatie onmisbaar, maar ook in de wekelijkse samenkomsten.

Wanneer? Altijd, we moeten streven naar de geestelijke gaven, alle gaven, zijn nuttig en niet voor niets gegeven.

Waarvoor? In dit hoofdstuk ligt eigenlijk de blauwdruk van hoe een liturgie in de samenkomsten er uit hoort te zien, een ieder heeft iets. In de eerste gemeente functioneerde men door de gaven van de Geest en ging alles zoveel soepeler als nu.

Waartoe? Wanneer de gaven, zeker die van profetie, weer gaan floreren en ruimte gaan krijgen in onze samenkomsten, dan zullen we prachtige en mooie dingen gaan zien. Dan zal de buitenstaander niets anders kunnen gaan doen dan erkennen: God is in jullie midden en zich aan Hem overgeven. Dan zal Gods aanwezigheid weer gevoeld en gemerkt worden en mensen spontaan overtuigd van zonde, zich tot de Here bekeren.

Gebed: Ja, kom heilige Geest weer in onze samenkomsten. Laat de kerk weer blaken van Uw kracht, een plaats waar mensen genezing ontvangen, naar ziel, geest en lichaam en waar het profetische woord mensen zal raken. Kom Heilige Geest, kom!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.