Orde van dienst

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 25 Januari

Titel: Orde van dienst

Lezen: 1 Kor. 14:26-40
Tekst van vandaag:

1 Korinthe 14:40

40 Laat alle dingen op een gepaste wijze en in goede orde gebeuren.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Alle gemeenten, die in de Naam van de Here Jezus samenkomen

Wat? Krijgen hier gewoon de blauwdruk van hoe een eredienst er uit hoort te zien. Het is iets wat je gezamenlijk doet, ieder heeft iets

Waar? In de samenkomst, een Psalm, een lied, een profetie, een tong, een uitleg. Niemand is passief.

Waarom? Omdat de heilige Geest in ons allen woont en werkt en de Here God door ons allen heen kan werken.

Wanneer? Wanneer we samenkomen. Het enige wat uit de stukje in de meeste kerken is overgebleven, is dit laatse vers: gepaste wijze en in goede orde. De rest zijn we onderweg, de eeuwen door, kwijt geraakt.

Waarvoor? Wanneer we weer open gaan staan voor de werkingen van Gods Geest, juist ook in de gemeente, is er geen dienst saai meer. We geven dan de touwtjes uit handen en de leiding aan Gods Geest. Dat het dan chaos zou worden is onzin. Het eerste wat Gods Geest deed, toen Hij over de wateren zweefde was orde schepping in de chaos.

Waartoe? Natuurlijk is het in het verleden wel eens fout gegaan, als wij ons op de gaven voor willen laten staan, maar dat is de bedoeling niet. De geesten van de profeten zijn aan de profeten onderworpen, dus we kunnen onszelf in toom houden. Ik wil het zo wel eens gaan proberen, lijkt me reuze spannend en volgens Paulus zelf is het zelfs een gebod om het zo te doen, zie vers 37. .

Gebed: Het wordt tijd, Heer, dat we U weer Heer laten zijn in onze samenkomsten, dat niet alleen Uw Woord centraal staat, maar dat we ons ontdoen van rituelen en de Geest aan het werk laten. Dan wordt iedere dienst weer spannend en super geweldig, omdat U aan het woord bent en in ons midden.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.