Afwijking

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 26 januari

Titel: Afwijking.

Lezen: 1 Sam. 8:1-22
Tekst van vandaag:

1 Samuel 8:7

7 Maar de HEERE zei tegen Samuel: Geef gehoor aan de stem van het volk in alles wat zij tegen u zeggen; want zij hebben ú niet verworpen, maar Míj hebben zij verworpen, dat Ik geen Koning over hen zou zijn.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Het volk Israël

Wat? Wil, net zoals de andere volken rondom hen, ook een koning i.p.v. een richter, beter gezegd i.p.v. de Here God

Waar? Om over hen te regeren. I.p.v. een Theocratie, door God geregeerd een koninkrijk door een mens geregeerd.

Waarom? De volken rondom hen hadden dat ook en zij wilden niet afwijken. Daarbij komt dat de zonen van Samuel niet deden wat hun vader deed, dus denkend aan de zonen van Eli, zagen zij de bui al hangen.

Wanneer? Dit gevaar dreigt ook voor ons. We willen niet afwijken, niet te erg althans. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Dus niet te afwijkende gedrag vertonen t.o.v. de buurt, collegae etc.

Waarvoor? Maar de Here God wil juist de eerste plaats in ons leven hebben, Hij wil regeren in ons leven, door Zijn liefde. En door ons heen zijn Hij zijn liefde bekendmaken aan anderen.

Waartoe? De Bijbel roept ons juist op om anders te zijn, omdat we Christus hebben leren kennen. Maar daar is wel lef en moed voor nodig. Maar in de kracht van de heilige Geest kunnen we dat. De meerderheid in het kwade niet volgen. Erop uitgaan, in deze kou de straat op om mensen te vertellen van Jezus. Ben je gek geworden? Ja, ik ben gek op Jezus en daarom doe ik gek voor Hem. Ik heb een heilige afwijking!

Gebed: Dank U Heer, dat U mij heeft aangeraakt met Uw liefde en dat ik daarom nooit meer dezelfde ben, dank U dat Uw liefde mij drijft en dat ik afwijkend ben, kan en durf te zijn door Uw Geest.

Arie de Paauw

Vandaag gaan we, na een training over kRachtevangelisatie en Genezing van zieken in Zwaagwesteinde, de straat op in Dokkum,mkom en sneeuw trotserend , om mensen te winnen voor de Here Jezus. Bid je mee!?

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.