Heden, verleden, toekomst

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 27 januari

Titel: Heden, verleden, toekomst

Lezen: 1 Sam. 9:1-25
Tekst van vandaag:

1 Samuel 9:20

20 Wat de ezelinnen betreft, die vandaag al drie dagen zoek zijn, laat dat u niet aan het hart gaan, want ze zijn gevonden. En van wie zal alles zijn wat begerenswaardig is in Israël? Is het niet van u, en van uw hele familie?
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Samuel, de Ziener, m.a.w. de profeet.

Wat? Laat hier zien, dat hij een echte profeet is, hij geeft iets weer vanuit het verleden, het heden en de toekomst, dat hij niet anders kan weten, dan door de Geest Gods.

Waar? Dat was toen in Israël, maar dat is ook nu nog zo.

Waarom? Er zijn mensen die alle profeten volgen en alleen maar profetieën verzamelen, zonder er verder iets mee te doen. Anderen krijgen een profetie en weten niet wat ze er mee aan moeten. Dit is een facet wat in een profetie, die iemand specifiek over je uitspreekt, kan bevatten.

Wanneer? We hoeven niet iedere profetie klakkeloos aan te nemen of over ons heen te laten komen. Soms kan iemand zoiets gebruiken om een ander te manipuleren. Daarom zegt Johannes ook dat we de profetieën moeten toetsen of zij uit God zijn. 1 Joh. 4:1

Waarvoor? Ook als er over ons geprofeteerd wordt, zijn we geen slachtoffer, maar baas over onze eigen wil. Die wil hebben we van God gekregen. Hij respecteert die en verwacht ook van anderen dat zij die respecteren en van ons dat we die van anderen respecteren.

Waartoe? Wanneer er dus in een profetie, die je hoort een stukje van het verleden en het heden zit, wat de ander onmogelijk kan weten, dan zal hetgeen over de toekomst wordt geopenbaard ook kloppen, omdat de eerste 2 Godsopenbaringen zijn, zal het derde het ook zijn.

Gebed: Ja, Heer, we hoeven niet alles klakkeloos over ons heen te laten komen. U geeft ons middelen om te toetsen en dit is er eentje van. Dank U, dat dezelfde heilige Geest, die in de profeet woont, ook in mij woont en ik daarom weet, wat klopt en niet, omdat die in mij ook zal getuigen of het klopt of niet.

Arie de Paauw

Ik wil jullie nog bedanken voor de gebeden voor de actie van gisteren. Naast dat vele mensen een aanraking van God hebben ontvangen en zijn genezen van rugpijn, depressiviteit, een bochel in hun ruggenwervel, ADHD en nog veel meer, konden we 19 mensen tot de Heer leiden, ondanks de kou en de sneeuw! Is God niet geweldig?!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.