Allergisch

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 28 januari

Titel: allergisch

Lezen:1 Sam.9:26-10:16
Tekst van vandaag:

1 Samuel 10:6

6 Dan zal de Geest van de HEERE over u vaardig worden en u zult samen met hen profeteren; u zult in een ander mens veranderd worden.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Geest van de Heer over Saul

Wat? Zal vaardig over hem worden en hij zal profeteren

Waar? Op de terugweg naar zijn huis, in het bijzijn van een groep andere profeten

Waarom? Omdat ook Saul de heilige Geest nodig had voor zijn ambt als koning

Wanneer? Wanneer Hij gezalfd is,door Saul, maar uit het verder verloop van het verhaal blijkt, dat je dat dus ook kunt verliezen!

Waarvoor? Wanneer Saul bij Samuel weggaat, verandert de Here zijn hart. Daarna wordt hij aangepakt door Gods Geest en gaat profeteren. Ook ons hart is veranderd door de Here God, toen wij tot geloof kwamen en, als het goed is, zijn we met de heilige Geest vervuld en functioneren er 1 of meerdere gaven van de Geest in ons leven. De vraag is alleen: Hoe gaan we daar mee om?

Waartoe? Het mag nooit, maar dan ook nooit tot trots en hoogmoed leiden. Wat voor gave je ook bezit, welke bediening je ook mag hebben, nederigheid en dienstbaarheid horen daar altijd bij. We zijn we, dat God ons zo wil gebruiken? Kan het gereedschap trots zijn, omdat de vakwerkman er iets mooi mee maakt? Laten we allergisch worden voor trots en hoogmoed, het kan je de zalving en je roeping kosten.

Gebed: Ja, Heer, bewaar mij voor trots en hoogmoed en leer me nederig zijn voor U. Want Ikmwil alleen aar een dienstknecht zijn voor U, in alle nederigheid, maar wel vol van Uw Kracht

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.