Negativiteit

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 29 januari

Titel: Negativiteit

Lezen:1 Sam.10:17-27
Tekst van vandaag:

1 Samuel 10:27

27 Maar verdorven lieden zeiden: Hoe zou deze man ons verlossen? Zij verachtten hem en brachten hem geen geschenk. Hij hield zich echter doof.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Verdorven lieden, in de grondtekst staat nutteloze mensen

Wat? Zeggen: Hoe zou deze man, Saul, ons verlossen

Waar? Bij zijn benoeming tot koning, zij zijn ronduit negatief

Waarom? Er zijn altijd mensen die overal negatief op reageren. Hoe het ook met Saul afloopt, hij is een gezalfde des Heren, David begreep dat, en ook nog eens uitgeloot waar iedereen bij was.

Wanneer? Het maakt niet uit wat er gebeurt, negativiteit en kritiek zullen er altijd zijn, ook als het om de dingen van God gaat. Men vergeet alleen dat er verdeeldheid gezaaid wordt en dan de tegenstander gelegenheid geeft om aan te vallen,

Waarvoor? Natuurlijk moeten we de dingen toetsen, maar zodra er een beweging van God komt, staan er altijd mensen klaar om er negatief over te oordelen. Soms ook nog met de bijbel in de hand. Men beseft dan niet, dat men niet tegen mensen strijdt, maar tegen God. Gamaliel was slimmer. (Hand. 5:39)

Waartoe? Laten we ons niet laten voeden door negativiteit en kritiek, maar ook niet alles klakkeloos aannemen. Gezonde toetsing is goed, met het Woord als leidraad, maar laten we oppassen het Werk van God niet te smoren, daar hebben we in Nederland al genoeg opwekkingen mee om zeep geholpen. aul neemt hier een goede houding aan: Net doen of je niets hoort en doorgaan met datgene waar God je voor geroepen heeft.

Gebed: Maak mij allieert, Heer,mop bewegingen van U en geef mij de gave om de geesten te onderscheiden,mooist ik weet van U is en wat niet. En bewaar mij voor de geest van kritiek en negativiteit, die maar een doel heeft, alles wat van U is kapot te maken.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.