Teken

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 9 februari

Titel: Teken

Lezen:1 Sam. 13:15-14:15
Tekst van vandaag:

1 Samuel 14:10

10 Maar als zij dit zeggen: Klim naar ons toe, dan zullen wij naar hen toe klimmen, want dan heeft de HEERE hen in onze hand gegeven. Dit is voor ons het teken.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Jonathan, de zoon van Saul

Wat? Spreekt met zijn schildknaap een teken af, als ze dat zeggen, heeft de Here hen in onze hand gegeven.

Waar? In Gibea, een kloof in Israël

Waarom? Jonathan is wat onzeker, misschien was hij erbij toen Samuel het koningschap van Saul afnam?

Wanneer? Toch voelt hij de drang om een keer te brengen in het lot van Israël, hij wil zijn nek uitsteken, maar niet buiten Gods wil omgaan, hoewel hij stiekem het kamp verlaten had.

Waarvoor? Hij spreekt het teken af met iemand anders, die het kan bevestigen en dat is belangrijk, verificatie is dan altijd mogelijk, want op het woord van twee of drie getuigen zal iets vast staan.

Waartoe? Soms moeten ook wij belangrijke beslissingen nemen, waarvan het antwoord niet klip en klaar in de Bijbel staan. Dan is het altijd goed om te luisteren naar de Stem van God, maar soms kan het afspreken van zo’n teken helpen, zeker als we dat met anderen afspreken. De Here kan dat, zoals hier, gebruiken om ons Zijn wil bekend te maken. Naast de overwinning van Jonathan en zijn schildknaap, doet de Here de aarde beven en ontstaat er grote angst onder de tegenstander. Er waren dus twee getuigen, de schildknaap en de Here van de hemelse legermachten!

Gebed: Ja, Vader, U wilt dat we Uw wil doen, maar dat is niet altijd even makkelijk, maar ook dan wilt U ons behulpzaam zijn. U bent nog steeds de God, die communiceert met Zijn kinderen, op allerlei manieren. Dat is zo geweldig!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.