Zegen en vloek

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 10 februari

Titel: zegen en vloek

Lezen:1 Sam. 14:16-30
Tekst van vandaag:

1 Samuel 14:24

24 en van de mannen van Israël werd veel gevergd, want Saul had het volk bezworen: Vervloekt is de man die vóór de avond voedsel tot zich neemt, voordat ik mij aan mijn vijanden gewroken heb! Daarom gebruikte heel het volk geen voedsel.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Saul, de koning van Israël

Wat? Vergde veel van zijn mannen in de strijd, omdat hij gezworen had en een vervloeking had uitgesproken.

Waar? In de strijd tegen de filistijnen

Waarom? Hij wilde blijkbaar dat iedereen vastte, totdat hij wraak genomen had op zijn vijanden

Wanneer? Vasten is zeker een goed middel in de geestelijke strijd, mits met wijsheid toegepast. We zien hier dat Saul zich laat leiden door van alles en nog wat, maar niet door Gods Geest. Hij wil de Ark er nog eens bijhalen, zeker niet van de geschiedenis geleerd en dat doet hij dit weer.

Waarvoor? Onze woorden hebben kracht in de geestelijke wereld. Saul spreekt een vloek uit, die zijn eigen zoon zal treffen, onwetend? Nee, belachelijk, hij laat alleen maar zien, dat Gods besluit het juiste was en zo komt de vloek op zijn eigen hoofd neer.

Waartoe? Wij doen dit soort denken niet, denk je misschien? Luister maar eens naar jezelf en je omgeving. Hoe vaak hoor, of spreek je zelf: ik word hier (vul maar in) van? En regelmatig zie je zo’n vervloeking, want dat is het, in vervulling gaan. Laten we onze woorden overdacht en zuiver, afgestemd op Gods Geest spreken, dat het woorden van leven zullen zijn.

Gebed: Her, ik kies ervoor om iedere zelfvervloeking, die ik bewust of onbewust heb uitgesproken, of die tegen mij is uitgesproken, te verbreken in Jezus Naam. Here Jezus, U droeg de vloek aan het kruis, zodat ik vrij kan zijn. Heilige Geest, maakt U mij alert op wat ik spreek en denk, dat het woorden van leven zullen zijn. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.