Overwinning?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 11 februari

Titel: Overwinning?

Lezen:1 Sam 14:31-46
Tekst van vandaag:

1 Samuel 14:46

46 Saul staakte de achtervolging van de Filistijnen, en de Filistijnen trokken naar hun woonplaatsen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Saul

Wat? Staakte de achtervolging en de Filistijnen gingen.

Waar? Naar huis, om zich te hergroeperen, opnieuw te bevoorraden en zich klaar te maken voor de volgende strijd.

Waarom? Saul kon de overwinning niet behalen, hij durfde, zonder de goedkeuring van de Heer de strijd niet af te maken. Hij had dat ook niet gekund.

Wanneer? Wanneer er dingen tussen God en ons instaan, blijft de overwinning uit. Deze keer was het de vloek die uitgesproken was en op zijn zoon Jonathan terechtgekomen was. Het niet uitvoeren daarvan bleek een blokkade voor zegen.

Waarvoor? Hoe tegenstrijdig het hier ook lijkt, ook al was het een domme uitspraak van Saul, God houdt hem er wel aan. Het volk ontslaat hem van de moord op zijn zoon, daarmee zien we hoever Saul al afgedwaald was.

Waartoe? Ook wij hebben misschien wel beloften aan God gedaan, maar zijn die niet na gekomen, Heer als U dit of dat doet, dan zal ik….. De Here God onthoudt dat en vraagt je dat dan ook te doen, belofte maakt schuld. Misschien kan het een reden zijn, dat je nu niet in de overwinning leeft, vraag het de Here en Hij zal het je vertellen!

Gebed: Ja, Here, laat U mij zien, of er tussen U en mij nog dingen zijn, die een blokkade geven tussen U en mij, zodat ik kan doen wat ik heb beloofd en de zegen weer kan stromen. Uit genade.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Bijbelleesrooster NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees w

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.