Je hebt het al!

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 18 februari

Titel: Je hebt het al!

Lezen:Marc.11:12-26
Tekst van vandaag:

Markus 11:24

24 Daarom zeg Ik u: alles wat u biddend begeert, geloof dat u het ontvangen zult, en het zal u ten deel vallen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus spreekt dit tot de discipelen en dus ook tot ons, als we een discipel van Hem willen zijn

Wat? Hij zegt, dat alles wat we biddend begeren, we moeten geloven dat we het al ontvangen hebben, als we dat doen, zullen we het ook krijgen

Waar? Overal en in iedere situatie.

Waarom? Geloof is een belangrijk aspect bij het bidden, we zagen dat gisteren al met het spreken tegen onze problemen, ook vandaag zien we dat geloof een belangrijk onderdeel van ons gebedsleven hoort te zijn, willen we verhoring zien.

Wanneer? Uiteraard moet ons gebed altijd zijn afgestemd op de wil van God en nooit in strijd met de liefde (1 Kor. 13:2)

Waarvoor? Geloven dat je het al hebt ontvangen, is dus zien met je ogen dicht en dat vraagt geloof. Geloof brengt ons in contact met God’s kracht en laat ons wonderen zien en doen!

Waartoe? Nu snappen we misschien ook beter de vraag van de Here Jezus of Hij nog geloof zal vinden op aarde? Dit geloof, dat we nodig hebben om het onmogelijke mogelijk te maken, is een van de gaven van de heilige Geest (1 Kor. 12:9) en we kunnen daar dus gewoon om vragen. En dan gaan we zien, hoe machtig God ons wil gebruiken! spannend?!

Gebed: Ja, Heer ik bid dat U mij nog meer geloof geeft, de gave van geloof, om het onmogelijke mogelijk te maken, opdat de wereld ziet, dat U niet veranderd bent en we een Heiland hebben die leeft!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.