Belastingaangifte

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Datum: 22 Februari

Titel: belastingaangifte

Lezen: Luc. 20:9-26
Tekst van vandaag:

Lukas 20:25

25 En Hij zei tegen hen: Geef dan aan de keizer wat van de keizer is en aan God wat van God is.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, in de week voorafgaande aan zijn kruisdood.

Wat? Vertelt gelijkenissen, die bij de Farizeeën en de Schriftgeleerden niet in goede aarde vallen, teveel herkenning.

Waar? In Jeruzalem, in de buurt of bij de tempel. Ze proberen hem daarom met een strikvraag te vangen. Moeten we aan de keizer, die ons overvallen heeft en onder wiens bezetting wij leven, belasting betalen?

Waarom? Om Hem uiteindelijk uit de weg te kunnen ruimen, zodat zij weer vrij spel zouden hebben met het manipuleren en onder de druk van de wet houden van het volk.

Wanneer? Wanneer religieuze mensen geconfronteerd worden met de kracht van de heilige Geest, ondervind je altijd weerstand. Dat zie je ook vandaag nog.

Waarvoor? Maar Jezus antwoordt heel wijs. Wat van de keizer is, moet je aan de keizer betalen en wat van God is aan God. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Waartoe? Dat geldt natuurlijk vandaag de dag ook voor ons, zeker in deze tijd, als het weer het moment wordt waarop we onze belastingformulieren gaan invullen. We hoeven zeker niet te veel te betalen en wat je af kan trekken, moet je ook zeker doen, als het binnen de grenzen van de waarheid ligt, ook hierin zijn wij geheel anders, maar ook het bijbels principe van het eerst geven aan God en dan pas leven van wat je overhoudt i.p.v. andersom, geldt ook vandaag nog. Dan kan Gods zegen, ook in financiële zin, naar ons toe komen stromen.

Gebed: Heer, U weet dat er op dit moment best wel financiële offers worden gevraagd van ons, zeker door de regering met alle bezuinigingen en zo, helpt U ons om onze belastingpapieren zodanig in te vullen, dat U mee kunt kijken, maar ook dat we aan U kunnen geven, wat van U is, zodat we niets tekort zullen komen. Mal. 3:10

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.