Wie zie je?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 4 maart

Titel: Wie zie je?

Lezen: Joh. 12:20-50

Tekst van vandaag:

Johannes 12:45

45 En wie Mij ziet, ziet Hem Die Mij gezonden heeft.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Iedereen die naar Jezus kijkt en naar wat Hij deed

Wat? Ziet in feite niet Hem, maar degene die Hem gezonden heeft, de Vader in de hemel

Waar? In de Bijbel, de verhalen die zijn opgetekend in de 4 evangeliën

Waarom? de Here Jezus zei dat Hij niets deed wat Hij de Vader ook had zien doen en niets zei dan wat Hij de Vader ook had horen zeggen

Wanneer? Dat was toen, maar nu nog net zo actueel. Jezus Chritsus is gisteren en heden dezelfde entiteit in eeuwigheid (Heb.13:8)

Waarvoor? Als we naar de Here Jezus kijken zien we wat Zìjn bediening was: zieken genezen, gebondenen bevrijden, gevangenen los maken, armen het evangelie verkondigen. Nergens zien we Hem mensen ziek maken, alleen maar genezen. Ziekte komt dan ook niet van God.

Waartoe? God kan alle dingen doen medewerken te goede Rom. 8:28, maar dat wil dan nog niet zeggen, dat het van Hem afkomstig is. En zoals de Vader de Here Jezus gezonden heeft, zo zendt Hij ook ons, met dezelfde bediening en in diezelfde opstandingskracht.

Gebed: ja, Here Jezus, als we naar U kijken zien we de Vader en U wilt dat als mensen ons zien, ze U in ons herkennen. Dat is niet echt een makkelijke opdracht, maar door Uw Geest is het mogelijk. Help mij om vandaag beelddrager van U te zijn en de dingen te doen, die U deed!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.