Geheim

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s
Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 6 maart

Titel: geheim

Lezen: Marc. 14:12-16

Tekst van vandaag:
Markus 14:16

16 En Zijn discipelen vertrokken en kwamen in de stad en zij vonden het zoals Hij hun gezegd had, en zij maakten het Pascha gereed.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De discipelen die de opdracht van de Here Jezus gekregen hadden om het Pascah in orde te maken

Wat? Vonden alles zoals het voorzegd was: een man die een waterkruik droeg, dat was vrouwenwerk, daarom konden ze hem ook herkennen en leidde hij hen naar het zaaltje dat ze mochten gebruiken

Waar? Dat was geheim, maar het was in Jeruzalem. Geheim, zodat Judas hen niet kon verraden, vandaar deze ingewikkelde constructie.

Waarom? Judas was al van plan om de Here Jezus te verraden, wat hij een paar uur later dan ook zou doen.

Wanneer? Nadat het avondmaal, het heilig avondmaal was ingesteld. Dat moest eerst gebeuren.

Waarvoor? De Here Jezus wil eerst Pesach vieren met zijn geliefde discipelen, een afscheidsmaaltijd, die Hij, zo zegt Hij later, vurig begeerde om te houden.

Waartoe? Maar ook om het voor ons in te stellen. Daarom mocht Hij nog niet verraden worden, vòòrdat dat was ingesteld. Vind je het niet bijzonder? Deze door God geleide mensen, die gebruikt zijn, met waterkruik en al, zodat de locatie geheim kon blijven, opdat wìj nu nog, vandaag de dag, de dood van de Here Jezus kunnen verkondigen met de viering van het heilig Avondmaal, totdat Hij komt.

Gebed: Ja, geweldig Here, dat U dat zo regelde, heel bijzonder. Omdat U het ons zo gunt om de tastbare en proefbare tekenen van brood en wijn tot ons te nemen als teken dat U van ons houdt en Uw leven voor ons gaf! Dank U wel daarvoor.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.