Instelling

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 7 maart

Titel: Instelling

Lezen: Marc 14:17-26

Tekst van vandaag:

Markus 14:24

24 En Hij zei tegen hen: Dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond, dat voor velen vergoten wordt.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, tijdens het laatste avondmaal

Wat? Stelt hier de viering van het heilig avondmaal in, met (ongezuurd) brood en wijn

Waar? in die geheime plaats, in Jeruzalem.

Waarom? Omdat de tekenen van brood en wijn, tot op de dag vandaag, zo belangrijk zijn, voor de gelovigen en voor de gemeente als zodanig.

Wanneer? Wanneer je dit mag vieren? We hebben er in de loop van de eeuwen onze eigen regeltjes bij gemaakt, maar hier zit zelfs Judas nog aan…… Iedereen die weet dat het bloed van Jezus krachtiger is dan zijn eigen zonden en dat belijdt, heeft toegang.

Waarvoor? Wanneer wij het brood, het teken van het lichaam, en de wijn, teken van Zìjn bloed, tot ons nemen, komt dat ook in ons, versterkt dat ook ons lichaam. Gaat dat er helemaal doorheen. Er zijn talloze verhalen van mensen die genezen zijn tijdens het avondmaal.

Waartoe? Er is kracht in het bloed, want het reinigt volkomen. Eens per maand, of 1 per 3 maanden is niet genoeg. Die kracht hebben we vaker nodig. Avondmaal hoef je niet te beperken tot de kerk, maar kan en mag je doen met iedereen, die belijdt die kracht nodig te hebben, om de eenheid te versterken en je geloof te bouwen.

Gebed: Ja, Here Jezus, dank U voor Uw lichaam dat U gegeven heeft en voor Uw bloed, dat U ook voor mij gegeven hebt. Ik dank U voor de kracht in Uw kostbare bloed. Wat geweldig!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.